Nederlands English
 

Anny van Gestel
Geboren 1955 te Reusel.
Geboren en getogen in de Brabantse Kempen.

Vanaf haar jeugd al geïnspireerd door de natuur, compositie, vorm, kleur, abstractie en lijnenspel. Van huis uit omgeven door de schoonheid van bloemen en planten werd het gevoel van compositie en kleur nog sterker gevoed.

Dit alles drijft Anny tot het realiseren van haar artistieke creaties. Haar ideeën, tomeloos vormgevend op zowel linnen als katoen, met acryl- en olieverf. Haar liefde voor structuren, maakt dat haar werken een schoonheid in zich dragen die even elementair zijn als de grondstoffen zelf. Een wereld van verbeelding als herinneringen die een plaats zoeken in ieders leven. Met enige regelmaat schildert zij ook in het mediterrane van Zuid-Frankrijk. Haar onderwerpen zijn in hun alledaagsheid toch veelzijdig en nodigen de kijker uit tot eigen interpretaties. Abstractie heeft haar absolute voorkeur. Gedachten en handelingen, die elkaar op wonderbaarlijke wijze ontmoeten. Muziek is daarbij een belangrijke bron van inspiratie. Door middel van kleur, compositie, emotie en gevoel, beleeft en deelt men de kunst met elkaar.

Anny studeerde in juni 2007 af aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk, België, waar ze met goed gevolg de 8-jarige opleiding schilderen volgde en daarna werd toegelaten tot de specialisatiegraad van deze afdeling. Onder de naam PIGMENT schildert ze samen met een aantal kunstenaars.

Een aantal werken zijn gepresenteerd in gite "Les Lançons"  Village D'eygluy 1, Eygluy - escoulin (Drôme) Frankrijk.