Over
119
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-119,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.5,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

ANNY VAN GESTEL

Geboren in 1955 in Reusel. Noord-Brabant, Nederland.
 
In juni 2007 studeerde ik af aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten te Arendonk, België waar ik met goed gevolg de 8-jarige opleiding schilderen volgde en daarna werd toegelaten tot de specialisatiegraad van deze afdeling.
 
Van jongs af aan ben ik geïnspireerd door de elementen van de natuur, compositie, vorm, kleur, abstractie en lijnenspel. Van huis uit omgeven door de schoonheid van bloemen en planten werd het gevoel van compositie en kleur nog sterker gevoed. Structuren in aardlagen, oude gesteente, roestige elementen, verweerde en vervallen gebouwen.
 
Mijn werken maken deel uit van bedrijfs – en privé collecties in binnen – en buitenland.
 
Harry van Gestel, kunstenaar:
 
‘Het werk van Anny van Gestel is samen te vatten in een paar woorden. Poëtisch en vol karakter. Met haar voorkeur om abstract te schilderen weet zij iedere keer weer de confrontatie met structuren op te zoeken hetgeen resulteert tot een breed scala aan emoties die haar werk ten toon spreid. De natuur in al haar facetten is een grote inspiratiebron alsmede reizen.
 
Op haar trip naar New York was zij zeer gefascineerd door de geweldige architectuur van deze wereldstad. De confrontatie aangaan met het medium waarmee je werkt en het creëren van diepte die middels de vele lagen die een schilderij veelal omvatten. Anny heeft een grote waardering voor alle kunstvormen en wil haar publiek graag inspireren en laten voelen wat er schuil gaat onder het oppervlak van haar werken. Anny is een gevoelsmens en dat straalt haar werk ook uit. Creativiteit zit in het bloed’.